Ryhmämenut

Italialaisessa ruokakulttuurissa antipasto on ruokailun aloittava alkupala, jonka tarkoitus on herättää ruokahalu. Antipastoa seuraa yleensä primi piatto, joka on ns. kevyt pääruoka. Primi piatton jälkeen seuraa secondo piatto, joka on varsinainen pääruoka ja yleisesti raskaampi ja lihapitoisempi kuin primi piatto. Tämän jälkeen seuraa dolci, eli jälkiruoka.

3 ruokalajin menu

Antipasti

Alkupalat

Parmigiana di melanzane

Italialaista munakoisovuokaa, jossa kerrostetusti viipaloitua munakoisoa, mozzarella juustoa ja tomaattikastiketta.

Bruschetta con Guanciale e Carciofi grigliati

Paahdettua talon leipää jonka päällä valkosipuliöljyä, artisokkaa, rapeaa Guancialea, vihreää oliivia, balsamicokastiketta, extra neitsytoliiviöljyä ja tuoretta basilikaa.

Primi piatti

Pääruoka

Pizza Pugliese

Täytteinä tomaattikastike San Marzano -tomaateista, mozzarella fiordilatte di Agerolaa, punasipulia ja pecorino juustoa.

Risotto Porcini con crema di Tartufo

Kermaista herkkutattirisottoa tryffelikastikkeen ja parmesaanijuuston kera.

Rigatoni Gamberi e limone

Itse tehtyä Rigatoni pastaa katkarapujen, tuoreen sitruunan mehun, persiljan, valkosipulin ja extra neitsytoliiviöljyn kera.

Dolci

Jälkiruoka

Maritozzo

Roomalainen kermapulla pistaasipähkinöiden kera.

Yogurt con lamponi e limone

Jogurttia vadelmahillon ja sitruunamurun kera.

 

4 ruokalajin menu

Antipasti

Alkupalat

Pizza fritta

Friteerattua pizzaa, jossa täytteenä tuoretta ricotta juustoa, tryffelikastiketta, Mortadella makkaraa, extra neitsytoliiviöljyä ja raastettua pecorino juustoa.

Burrata con pesto e crumble di olive

Burrata juustoa oliivimuruilla talon basilika pestokastikkeen (sis. pistaasipähkinää) kera.

Primi piatti

Kevyt pääruoka

Risotto con crema di Zucca e Porcini

Risottoa rosmariinilla ja valkosipulilla maustetun kurpitsakastikkeen,  herkkutattien ja parmesaanijuuston kera.

Tonnarelli al Sud

Itse tehtyä tonnarelli pastaa nduja-tomaattikastikkeen, tonnikalan, extra neitsytoliiviöljyn ja krutonkien kera.

Secondi piatti

Pääruoka

Merluzzo fritto

Friteerattua turskaa talon valkosipuli-lime majoneesin ja paahdettujen perunoiden kera.

Saltimbocca alla romana

Valkoviinissä marinoitua San Daniele kinkkuun käärittyä porsaan ulkofilettä salvialla maustettuna. Lisukkeena paahdetut perunat.

Vellutata di Zucca con crostini

Kermaista valkosipulilla maustettua kurpitsakeittoa krutonkien kera. 

Dolci

Jälkiruoka

Torta al limone

Pehmeä sitruunakakku.

Bianco mangiare

Mantelimaitovanukasta suklaakastikeen ja pistaasipähkinöiden ja kera.